“AKP hükümeti, CHP’yi haklı çıkarıyor” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“AKP hükümeti, CHP’yi haklı çıkarıyor”


 

CHP Milletvekili Kuyucuoğlu, “Görünen o ki, AKP hükümeti ve Sayın Cumhurbaşkanı, milyonlarca insanın adalet talebine kulaklarını tıkamakta, ülkeyi hukukla değil, KHK ve OHAL düzeniyle yönetmekte ısrarcı” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ve milyonlarca yurttaşın destek verdiği ‘Adalet Yürüyüşü’nün ve ‘Adalet Buluşması’ mitinginin, Türkiye’nin son 1 yıldır ‘sivil darbe ürünü bir OHAL rejimiyle’ yönetilmesini deşifre ettiğini, bunun da iktidarı rahatsız ettiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde yapılan ‘Adalet Yürüyüşü’nü,  “Halkın iktidara bir uyarısı” olarak niteleyen Kuyucuoğlu, “ 20 Temmuz 2016’da OHAL ilan edildi ve Türkiye bir hukuk devleti olmaktan çıktı. 15 Temmuz darbe girişimi halkın demokrasiye sahip çıkmasıyla püskürtülmüştü ancak AKP 20 Temmuz’da adeta bir sivil darbe yaptı. İşte Adalet Yürüyüşü’nde buluşan milyonlar bu sivil darbeye, bu hukuksuzluğa hayır dedi” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘Adalet Buluşması’ mitinginde kamuoyuna duyurduğu 10 maddelik bildiride, KHK ile ihraçların sona erdirilmesi talebinin de yer aldığına dikkat çeken Kuyucuoğlu  şunları söyledi:  “CHP’nin hak, hukuk, adalet sloganıyla yaptığı ve yüz binlerce insanın katıldığı mitingin üzerinden bir hafta bile geçmeden çıkarılan KHK ve binlerce insanın bir gecede işten atılması, partimizin adalet eyleminin ve toplumun adalet talebinin ne kadar haklı olduğunu gösteriyor. AKP hükümeti, hukuksuz uygulamalarına devam ederek CHP’yi haklı çıkarıyor. Biz CHP olarak, KHK ile ihraçlar başladığı andan itibaren bunun doğru bir yol olmadığını, hukuki olmadığını söyledik. Gerçekten suçlu olanlarla, hiçbir suçu olmayanların birbirine karıştırıldığını söyledik. İnsanların mahkeme kararı olmadan, somut delil olmadan işinden, ekmeğinden edilmesini doğru bulmadığımızı söyledik.  Bugün de aynı şeyi söylüyoruz. Hak, hukuk ve adalet talebimizin haklı olduğu, acil olduğu bir kez daha kanıtlanmış oldu.  Milyonlarca insanın adalet söyleminde buluşmasından iktidarın bir ders çıkarmasını beklerdik. Görünen o ki, AKP hükümeti ve Sayın Cumhurbaşkanı, milyonlarca insanın adalet talebine kulaklarını tıkamakta, ülkeyi hukukla değil, adaletle değil, KHK ve OHAL düzeniyle yönetmekte ısrarcı.”

MERSİN’DEN EDİRNE’YE DOSTLUK KÖPRÜSÜ

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Edirne’de bu yıl 656.’sı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne de katıldı. İsmail Balaban’ın başpehlivan olduğu ve Altın Kemer’i kazandığı turnuva sonrasında birçok CHP milletvekili ile birlikte CHP Edirne İl Başkanlığı yeni binasını ziyaret ettiler. Kuyucuoğlu, Edirnelilere Mersinlilerin selamını iletti. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA