Büyükşehir’den ücretsiz enstrüman kursları | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Büyükşehir’den ücretsiz enstrüman kursları


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Yeteneğine Yön Ver’ sloganıyla yola çıkarak, her yaş grubundan bireyleri enstrüman kullanabilme konusunda yetiştirecek.

Müzik aletlerinin kullanımını yaygınlaştırmak ve bu yönde kabiliyetli kişilerin uzman kadrolarca yetiştirilmesini sağlamak amacıyla başlayacak kurslarda ud, keman, bağlama, gitar, nota ve solfej dersleri ücretsiz olarak verilecek.

Okul dönemi başlayana kadar devam edecek kurslar, her sınıfta en az 5 öğrenci olacak şekilde ayarlanacak ve bu sayede dersler özel ders havasında geçerken, hocalar öğrencileriyle daha kolay ve güzel bir şekilde ilgilenebilecek. Bu sayede kurslardan alınan verim kalabalık sınıflara göre daha etkili olacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentte kültür-sanat hayatını canlandırmak, müziğe ve sanata ilgi duyan gençleri eğitmek amacıyla çıktığı yolda Mersinlileri, ücretsiz katılabilecekleri kurslara bekliyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından açılacak enstrüman kursunda her yaş grubundan vatandaşlar yer alabilecekken, kurs sayesinde özellikle öğrencilerin yaz tatilinde boş zamanlarını dolu dolu ve verimli geçirebilmeleri amaçlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi, özellikle çocukların yaz dönemlerindeki boş zamanlarını bilgisayar, televizyon gibi teknolojik aletlerin başında geçirmeleri yerine, yeteneği ve ilgisi doğrultusunda müzikle, sanatla uğraşabilmeleri için enstrüman kurslarını hayata geçiriyor.

‘UDUNU, KEMANINI, BAĞLAMANI AL DA GEL!’

Büyükşehir Belediyesi, para vererek kursa gidemeyen ama bu yönde ilgisi, yeteneği bulunan öğrencileri, ‘Udunu, kemanını, bağlamanı al da gel!’ diyerek kurslarına davet ediyor. Yaş sınırı olmadan isteyen herkesin başvurabileceği ve halen kayıtların alındığı kurslara, Sanat Sokağı’nda bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Ek Binası’ndan başvuru yapılabiliyor. Yaş sınırı olmadığı için öğrencilerin yanı sıra, yetişkin bireyler de kurslara katılım sağlayabiliyor.

Kurslar hakkında ayrıntılı bilgi edinmek isteyenler, 03245332150 veya 03245332133 numaralı telefonlardan bilgi sahibi olabiliyor. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA