Kalkan’dan Tarhan’a sert tepki | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kalkan’dan Tarhan’a sert tepki


 

Mezitli Belediyesi ile Pazarcılar Esnaf Odası arasındaki arbede krizi artarak sürerken Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Fuat Kalkan, Başkan Tarhan’ın yaşanan gerilimi azaltmak yerine, olayı siyasi bir şov malzemesi haline getirmekle suçladı.

Mehmet Nabi Batuk 

Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Fuat Kalkan ile Mezitli Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Güner arasında yaşanan arbedenin yankıları sürüyor. Kalkan, konuyla ilgili olarak Mersin Valisi Ali İhsan Su’yu  ziyaret gerçekleştirmeden önce oda Avukatı İsmail Kartal ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, Mezitli Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Güner’in kendisine kalem fırlattığını ve kendisinin dinani inancına yönelik hakaretlerde bulunduğu iddiasını sürdürdü. Açıklamasında Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ı da sert sözlerle eleştiren Fuat Kalkan, Başkan Tarhan’ın yaşanan gerginliği azaltmak yerine yaşanan arbedeyi belge sunmadan siyasi bir şov malzemesi haline getirmek ile suçladı.

“BANA LİNÇ GİRİŞİMİNDE BULUNACAKLARDI”

Mezitli Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Güner ile pazarcı sorunlarına ilişkin 20 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdiklerini anlatan Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Fuat Kalkan, “Mezitli Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Güner konuşmamız sırasında üzerime kalem fırlattı ve bende şahsıma yapılan bu saygısızlık karşısında tepkisiz kalamazdım. Bulunduğumuz masaya yavaşça vurarak tepkimi ortaya koydum. Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Güner ayağa kalkarak senin Allah'ının ve peygamber'inin diye başlayan ve devam eden hakaretlerde bulundu. Dini değerlerime yapmış olduğu hakaretler sonucunda karşılıklı arbede yaşandı. Yaşanan arbede yaklaşık 5 dakika sürdü ve oluşan gürültüyle birlikte bulunduğumuz odaya belediye çalışanı diye tahmin ettiğim 1 erkek ve 1 bayan Ertan Güner'i bulunduğumuz odadan çıkardı. Odanın kapısını dışarıdan üzerime kilitledi. Kapının ardından gelen seslerden anladığım üzere bana linç girişiminde bulunacaklardı. Ertan Güner'in sekreteriyle birlikte mahsur kaldığımız odanın farklı bir çıkış kapısının olduğunu anlayarak canımı kurtarmak adına 3.katın koridorundan hızlı adımlarla uzaklaşmaya çalışırken koridorun sonunda bir pazarcı esnafımla karşılaşarak birlikte bulunduğumuz belediyeyi terk ettik” dedi.

“ÜYELERİMİZ İLE MEZİTLİ BELEDİYESİNİN TUTUMUNU PROTESTO EDECEĞİZ”

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a da olayın ardından yaptığı basın açıklamaları nedeniyle sert tepki gösteren Fuat Kalkan, Mersindeki tüm oda üyelerinin katılımı ile haftaya Mezitli Belediyesi’nin tutumuna karşı bir protesto eylemi gerçekleştireceklerini ifade ederek “Yaşamış olduğumuz üzücü olayı, basın toplantısı düzenlemek suretiyle olayı farklı bir boyuta taşıma gayreti içerisinde bulunmuştur. Şahsımın ve mensubu bulunduğum meslek odamızın rant peşinde, çete ve mafya olduğumuzu ifade eden yersiz ve çirkin ithamlarda bulunmuştur. Tarhan'ın yaşanan üzücü olay karşısında şahsıma ve esnafımın dini değerlerine hakaret eden idarecisini uyarması ve ortamı uzlaştırması gerekirken, yalan ve yersiz ithamlarla siyasi bir şov yapmıştır. Yalan iftiralarla dolu basın toplantısında dile getirdiği üzücü olay ile ilgili olarak hiç bir görüntü ve belge söz konu değildir. Tarhan'a sesleniyorum; şahsımın ve esnafımın en büyük rantı alın teriyle kazanılmış helal bir kazançtır. Ranttan bahsediliyorsa; Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan daha önce ki basına yansıyan haberlere bir bakmasını tavsiye ederim. Şahsımın ve mensubu bulunduğum odamızın tüm gayesi pazarcı esnafımızın hak ve menfaatini korumak geliştirmektir” diye konuştu.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA