Sağlıkçılar gücüne güç kattı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sağlıkçılar gücüne güç kattı


 

Mersin’de sağlık meslek örgütleri tarafından kurulan Mersin Sağlık Platformu, üyesi sağlık meslek örgütlerini tek bir çatı altında toplayacak yerleşkenin temelini törenle attı. Yerleşke ile kentteki sağlıkçılar güçlerine güç katacak.

Gizem Ekici

Mersin’de faaliyet gösteren Mersin Eczacı Odası, Mersin Tabip Odası ve Mersin Diş Hekimleri Odası ve Mersin Veteriner Hekimler Odası tarafından kurulan Mersin Sağlık Platformu için 8 yıl önce çalışmaları başlatılan yerleşke binasının temeli platform bileşenleri tarafından organize edilen tören ile atıldı. Mersin Tabip Odası, Mersin Eczacı Odası, Mersin Veteriner Hekimler Odası’nın tek bir çatı altında toplayacak Mersin Sağlık Platformu Yerleşkesi’nin temel atma töreni CHP Mersin Milletvekilleri Dr. Hüseyin Çamak ile Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan, Mersin Eczacı Odası Başkanı Hüseyin Şimşek, Mersin Veteriner Hekimler Odası Başkanı Bektaş Şenay ve birçok STK temsilcisinin katılımı ile gerçekleştirdi.

MEKANSAL BİRLİKTELİĞİMİZ GÜCÜMÜZE GÜÇ KATACAK

Yerleşkenin temel atma töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ful Uğurhan, “Mersin’de sağlık ile ilgili meslek odalarının bir araya gelerek, sağlık alanı ile ilgili konularda iletişim, işbirliği ve eşgüdümü sağlamak amacıyla yaklaşık sekiz yıl önce kurduğu Mersin Sağlık Platformu, katılımcı demokrasinin en güzel örneklerinden birini oluşturmaktadır. Gerek bölgemizde, gerek ulusal düzeyde sağlık alanında politikalar üreterek, kamuoyunu bilgilendirme görevini üstlenmiş platformumuz, kararlarını alırken tüm üyelerin hakkını ve toplumun sağlık hakkını eşit olarak gözetmeyi, evrensel hukuk ilkelerine bağlı kalmayı, yasaların iyileştirilmesi ve sağlık alanında etik deontolojik ve bilimsel değerleri koruyup geliştirmeyi ve karar verici mekanizmaların gözünde oda üyelerinin saygınlığını arttırmayı ilke edinmiştir” dedi.

​“SINIRLI EKONOMİK KAYNAKLARA SAHİP OLMAMIZ ENGELDİ ANCAK”

Sözlerinin devamında Mersin’deki sağlık meslek odalarının mekânsal olarak da bir birlikteliğin sağlanması ile yaptıkları sağlık çalışmalarına bir ivme kazandırmayı hedeflediklerinin altını çizen Dr. Uğurhan, “Düşünce olarak çıktığımız bu anlamlı yolda, bir süre sonra mekânsal olarak birlikteliğin çalışmalarımıza ivme kazandıracağını gördüğümüzden ortak bir yerleşkenin yapımı için çalışmalara başladık. Meslek örgütleri olarak sınırlı ekonomik kaynaklara sahip olmamız bu idealimizi gerçekleştirmekte önümüzdeki en büyük engeldi. İlk engeli, sivil toplum örgütlerinin demokratik yaşamın en temel unsurlarından biri olduğunun bilinciyle hareket eden Yenişehir Belediye Başkanlığı’nın büyük desteğiyle aştık. Yenişehir Belediyesi sınırları içerisinde sağlık alanı olarak ayrılan bu bölgenin bir bölümünün Mersin Sağlık Platformu’na tahsis edilmesi ile yerleşkemizin yapımı için çalışmalara başladık. Yenişehir Belediye Başkanı Sayın İbrahim Genç’e yapmış olduğu büyük katkı için huzurlarınızda teşekkürü bir borç biliriz” diye konuştu.

“İNŞAATI BİR YIL İÇİNDE TAMAMLAMAYI ÖNGÖRÜYORUZ”

Temeli atılan Mersin Sağlık Platformu Yerleşkesi’nin yılgınlığa düşmemenin, dayanışmanın,birlikte olmanın gücünün simgesi olduğunu belirten Dr. Ful Uğurhan, “​Yola çıktığımız ilk günden bu yana, başta örgütlerimizin yönetim kurullarında çalışan bütün üyelerinin özverili katkılarıyla geldiğimiz bu noktada, bundan sonrası için de desteğe ihtiyacımız var. Ne yazık ki yasalarla getirilen kısıtlamalar yüzünden bugün Odalarımızın gelirleri son derece azalmıştır. Yerleşkemizin inşaatını bir yıl içinde tamamlamayı öngörüyoruz. İnşaat süresince ihtiyaç duyduğumuz yerlerde üyelerimizin ve yerel yönetimlerin katkılarını bizden esirgemeyeceğini inancımız sonsuz” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA