Bir kardeşlik hikayesi… | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bir kardeşlik hikayesi…


 

Kanala düşen 25 yaşındaki genci, yüzme bile bilmeyen 16 yaşındaki öğrenci kurtardı. Mucize eseri iyileşen genç, “Artık kardeşiz” dedi. Baba ve anne ise çocuklarını kurtaran genç için “O da artık bizim oğlumuz” diye konuştu.

Mersin’in Tarsus ilçesinde tam bir kahramanlık ve insanlık örneği sergilendi. Yüzünü yıkamak için kanala eğilen 25 yaşındaki Davut Erdem ayağı kayınca suya düştü. Hızla akan suda yaklaşık 17 dakika kalan genç bilincini kaybetti. Sürüklenen genci, yüzme bile bilmeyen 16 yaşındaki Mertcan Ceylan kurtardı. Medical Park Tarsus Hastanesi’nde 15 günü yoğun bakım olmak üzere 17 gün tedavi gören Davut Erdem mucize eseri hayata tutundu. Davut Erdem, tedavisi boyunca da iki kez kendini ziyaret eden Mertcan Genç için “Artık biz kardeşiz” dedi. Baba Burhanettin Erdem ve Muhabbet Erdem ise oğlunu kurtaran genç için “Benim artık bir oğlum daha var” diye konuştu.

İŞ ARAMAYA ÇIKMIŞTI

Olay, Tarsus’un Gazipaşa Mahallesi’nde 13 Haziran 2017 tarihinde, saat 12.45 sıralarında meydana geldi. Ramazan ayı olduğu için oruç tutan ve iş aramaya çıkan Davut Erdem, ağabeyini ziyaret ettikten sonra evine dönerken sıcaktan bunaldı. Gazipaşa Mahallesi yakınlarından geçen sulama kanalının kıyısına gelen Davut Erdem, rahatça eğilip yüzünü yıkamak için telefon ve cüzdanını kenara koydu. Ancak yüzünü yıkarken ayağı kayınca suya düştü. Derin olmamasına rağmen suyun akıntısı nedeniyle kurtulamayan Erdem, hızla sürüklenmeye başladı.

AMBULANS ZAMANINDA GELDİ

Birkaç yüz metre ilerideki köprünün altından geçerken bir boruya tutunan Erdem, gücü tükenince elini bıraktı. Ardından bilincini kaybeden genç, 17 dakika boyunca suyun içinde sürüklendi. Bu arada kanalda bir kişinin sürüklendiğini görenler polisi ve 112’yi aradı. Davut Erdem’i, yaklaşık 1 kilometre sonra Yunus Emre Mahallesi civarında, babasına ait oto kurtarma firmasında çalışan 16 yaşındaki Mertcan Ceylan fark etti. Yüzme bilmeyen Mertcan Ceylan, hiç düşünmeden suya atladı. Suyun dibine dalan Ceylan, Davut Erdem’i kıyıya yanaştırıp etraftakilerin yardımıyla sudan çıkardı. Yaklaşık 30 saniye sonra ise ambulans geldi.

İKİ KEZ KALBİ DURDU

Ambulanstaki görevliler, nabzı atmayan Davut Erdem’e kalp masajı yaptı. Kalbi atmaya başlayan genci ambulansa alan 112 görevlileri, yaklaşık 500 metre mesafedeki Medical Park Tarsus Hastanesi’ne götürmek için yola çıktı. Yolda gencin kalbi tekrar durdu. Hastanede tekrar kalp masajı yapılan genç, ilk tedavinin ardından yoğun bakıma alındı. Doktorların ‘Yaşaması mucize’ dediği gencin bilinci 7’nci gün açıldı. 15’inci gün ise normal odaya alındı. Servis odasında da 2 gün tedavi gören Davut Erdem 30 Haziran’da taburcu edildi. Davut Erdem’in tedavisi boyunca 2 kez hastaneye gelip durumunu soran Mertcan Ceylan, taburcu olurken de yalnız bırakmadı.

DUYGUSAL BULUŞMA

Mertcan ve Davut’un buluşması duygusal anlara sahne oldu. Birbirine sarılıp el ele tutuşan gençler birkaç gün sonra olay yerine de gitti. Mertcan Ceylan olayı anlatırken, Davut Erdem olan bitenin ayrıntılarını öğrenince şaşkınlık yaşadı. Kendisini kurtaran Mertcan’ın hakkını nasıl ödeyeceğini bilemediğini söyleyen Davut Erdem, “Biz artık kardeşiz” dedi.  Buluşmada, Mertcan Ceylan’ın babası Abuzer Ceylan ile Davut Erdem’in babası Burhanettin Erdem ile annesi Muhabbet Erdem de bir araya geldi. Burhanettin Erdem, oğlunu kurtaran genç için “Benim 9 oğlum, 3 kızım var. Artık Mertcan da benim bir oğlum oldu” diye konuştu. Anne Muhabbet Erdem de “O artık benim de evladım” dedi. Mertcan’ın babası Abuzer Ceylan ise duygularını “Oğlumla gurur duyuyorum. Yüzme bile bilmediği halde suya atladı, bir genci kurtardı. Davut artık onun kardeşi, bizim evladımız” sözleriyle ifade etti.

BEYİN KENDİNİ KORUMUŞ

Cesaretiyle büyük takdir toplayan Mertcan, olayı anlatırken, hiç düşünmeden suya atladığını söyledi. Mertcan, “Suyun içinde birinin sürüklendiğini görünce, hemen atladım. Yüzme bilmiyorum ama el yordamıyla ayağından tutup çıkardım” dedi. Davut ise ilk 3-4 dakikadan sonra bilincini kaybettiğini ve hiçbir şey hatırlamadığını anlattı. Davut Erdem, “Gözümü açtığımda hastanede yoğun bakımdaydım. Mertcan’a ne kadar teşekkür etsem az” dedi. Medical Park Tarsus Hastanesi doktorları 17 dakika suda kalan ve bunun büyük bölümünde beynine oksijen gitmeyen birinin yaşamasının mucize olduğunu söyledi. Doktorlar, “Suyun soğuk olmasının etkisiyle, beynin kendini koruduğunu düşünüyoruz” diye konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA