Kızkalesi festivali sona erdi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kızkalesi festivali sona erdi


 

Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen Uluslararası Kızkalesi Turizm Festivali rüzgâr gibi geçti. Mersin’in tarihi güzelliklerinden biri olan Kızkalesi sahilinde 3 gün süren festivalin son gününde sahne alan Ziynet Sali hayranlarını coşturdu.

Mersin’in tarihi ve turistik güzelliklerini bir arada barındıran Erdemli ilçesinde gerçekleştirilen festivalde yarışmalardan, halk dansı gösterilerine, kültür gezilerinden konserlere kadar pek çok aktivite vatandaşlarla buluştu.

Deniz, kum ve eğlencenin bir arada yaşandığı festivalde kateboard, plaj voleybolu, plaj hentbolu müsabakaları ile gençler hem yarıştı, hem eğlendi. İlk gün gerçekleştirilen ve renkli görüntülere sahne olan kortej yürüyüşü ile resmi açılışı gerçekleştirilen festivale halk dansları gösterileri ve konserler damgasını vurdu.

Azerbaycan, Tataristan, Kırgızistan, Letonya ve KKTC’den gelen ve yöresel danslarını sergileyen halk dansları topluluğu vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Gökhan Tepe, Kolpa ve Ziynet Sali’nin gerçekleştirdiği konserlerde Mersinli vatandaşlar, yerli ve yabancı misafirler doyasıya eğlendi.

ZİYNET SALİ KIZKALESİ’Nİ SALLADI

İlk çağlardan günümüze farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Mersin’i dünyaya tanıtmak, farklı ulusları, farklı kültürleri birbirine yaklaştıran hoşgörü şehri kimliğini pekiştirmek, turizm bilinci oluşturmak ve iç turizmi canlandırmak amacıyla düzenlenen festivalde binlerce kişi bir araya gelerek eğlendi.

Festivalin son gününde gerçekleştirilen etkinlikler, yerli ve yabancı halk dansları gösterileri ile renklenirken plaj voleybolu ve plaj hentbolu müsabakalarının finallerinin ardından gerçekleştirilen madalya töreni ile devam etti.

Konser öncesi çeşitli ülkelerden gelen halk dansları gösterileri ile vatandaşlar gönüllerince eğlenirken, Ziynet Sali’nin sahne alacağı anı heyecanla beklediler. Gecenin sonunda sahneye çıkan Ziynet Sali, seslendirdiği parçalar ile alandaki hayranlarını coşturdu. Her Şey Güzel Olacak, Bugün Adım Leyla, Beş Çayı şarkıları ile zaman zaman hayranlarını duygulandıran Ziynet Sali, eğlenceli parçaları ile sevenlerini coşturdu. Alanı dolduran vatandaşlar ile hep bir ağızdan şarkılarını seslendiren Ziynet Sali, tezahüratlarla kendisini destekleyen hayranlarını seslendirdiği hareketli parçalar ile gece boyunca eğlendirdi.

Akdeniz insanının samimiyetini ve sıcaklığını sevdiğini her fırsatta dile getiren Ziynet Sali, düzenlenen festival kapsamında misafir edilmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a Mersinli vatandaşlarla kendisini buluşturduğu için teşekkür etti. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA