Muazzez İlmiye Çığ’ın ismi ölümsüzleşti | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Muazzez İlmiye Çığ’ın ismi ölümsüzleşti


 

104 yaşında bulunan ünlü tarihçi ve Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ’ın ismi Mezitli Belediyesi tarafından ölümsüzleşti.

İçerisinde çocuk oyun alanlarının yanı sıra futbol ve basketbol sahasının, jimnastik spor aletlerinin bulunduğu park, bölge halkının dinlenme ve nefes alma alanının yanı sıra dev bir spor kompleksi işlevi de görecek.

Ünlü tarihçi, araştırmacı ve yazar, Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ’ın ismi Mezitli’de ölümsüzleşti. Mezitli Belediye Meclisi’nin oy birliği ile aldığı kararla Merkez Mahallesi’nde hazırlanan parkın açılışını Muazzez İlmiye Çığ ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan birlikte açtı. Başkan Tarhan, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği, bol bol fotoğraf çektirdiği Muazzez İlmiye Çığ’a belediye çalışmaları hakkında bilgiler de verdi. ,Açılışta Çığ’ın, yaşamı, çalışmaları ve kitapları hakkında bilgiler verildi. 7’den 70’e herkese hitap eden parkta, Muazzez İlmiye Çığ’ın yaşamının yer aldığı bilgilendirme levhası, mini futbol ve basketbol sahası, jimnastik aletleri, çocuk oyun grupları da bulunuyor.

OY BİRLİĞİ İLE KARAR ALINMASI GURUR VERİCİ

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılışa ailesiyle birlikte katılan Muazzez İlmiye Çığ, daha önce birçok yere isminin verilmek istendiğini ancak kendisinin buna karşı çıktığını söylediği konuşmasında, “Mezitli Belediye Meclisi’nde bulunan tüm partilerin oy birliği ile alınması büyük bir gurur verdi. Bu durum hem geleceğe yönelik umutlarımı artırdı hem de beni daha çok motive etti” dedi.

ATATÜRK VE ÇAĞDAŞ TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞIN

Açılışa katılanlara, Cumhuriyetin, Atatürk ilke ve inkılaplarının Türkiye için önemine yönelik açıklamalarda bulunan Çığ, vatandaşlardan, demokrasiyi ve barışı güçlendirmelerini istedi. Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet yaşayacağının altını çizen Çığ, “Bunun için her ferdimize büyük görevler düşüyor. Hangi siyaseti savunursa savunsun ortak kaygı Atatürk ve cumhuriyet değerleri olursa geleceğimiz aydınlık demektir” diye konuştu.

MEZİTLİ HALKI ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

Mezitli halkının aydın ve demokrasiyi özümsemiş olduğuna dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da, “Türkiye için çalışmış değerlerin isimlerinin ölümsüzleştirilmesi teklifini meclisimize sunduğumuzda tüm kararlarımızda olduğu gibi oy birliği ile karar verildi. Bu duyarlı davranışlarından dolayı AKP, MHP ve CHP’li meclis üyelerimize teşekkür ederiz. Mezitli her yönüyle örnek olmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.

Muazzez İlmiye Çığ Parkını çok yönlü olarak hazırladıkları bilgisini de veren Başkan Tarhan, konuşmasında, “Biz adeta burayı bir kompleks gibi düşündük. Minik çocuklarımız, oyun guruplarında oynarken, ağabeyleri ve ablaları futbol basketbol gibi sporları yapabilecek. Ailelerde hem parkın serinliği içerisinde dinlenecek hem de spor aletleri ile günlük spor aktivitelerini gerçekleştirebilecekler” ifadelerine yer verdi.

“YAPMAK KADAR SAHİP ÇIKMAK TA ÖNEMLİ”

Vatandaşlardan parkı kullanırken sahip çıkmalarını da isteyen Başkan Tarhan şu ifadelere yer verdi:  “Önümüzde ki süreçte parkın geliştirilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Biz yapıyoruz ama çevre halkının buraya sahip çıkması ve koruması gerekiyor. Çünkü hizmetler ancak burayı kullanan halkın korumasıyla yaşayabilir. Gerek temizliği gerekse art niyetli kişilerin zarar vermesine karşı çevre halkı bilinçli olmalı ve sahip çıkmalıdır. Biz hizmeti yaparız, bakımını ve temizliğini de sağlarız ama asıl burasını bölge halkı korumalıdır” (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA