Başkan bombaladı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Başkan bombaladı!


 

2009’da MHP’den aday olan ve o günden buyana Anamur Belediye Başkanlığı görevini aralıksız sürdüren Mehmet Türe, ses getiren açıklamaları ile gündeme oturdu. Başkan Türe: “Hizmetlerim engellenmek isteniyor ama yeniden adayım”

Haber Merkezi

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe Anamur’da çalışan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya geldi. Soruları yanıtlayan ve önemli açıklamalarda bulunan Başkan Türe’nin özellikle hizmetlerinin engellenmek istendiği ve yeniden aday olacağı yönündeki açıklamaları yankı uyandırdı.

Kahvaltı programına; Yeni Anamur Sahipleri ve Sabah Gazetesi Anamur Temsilcileri Kamil Cömertler Zümrüt Cömertler, Akdeniz Postası Yazı İşleri Müdürü ve Anadolu Ajans Anamur Temsilcisi Oktay Demir, Anadolu Ajans Temsilcisi Tahsin Ünlü, Gözde FM Radyosu Sunucusu Ayhan Kahvecioğlu, Anamur Postası Sahibi Abdullah Uysal ve Anamur Ekspres Gazetesi Sahibi, Doğan Haber Ajansı Anamur Temsilcisi, Anamur’a Yeni Bakış Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mithat Ünal, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Tanrıverdi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yaşar Yiğit katıldı.

“MİLLİ İRADE İLE TERÖRLE BAŞA ÇIKILIR”

Çeşitli konuların masaya yatırıldığı toplantıda öncelikle teröre değinen Türe, “Ülkemiz bir savaşın içinde, doğuda devam eden terörle mücadele süper güçlerin bu topraklarda siyasi emelleri olan dış kuvvetlerin eskiden gizli olarak artık alenen terör örgütlerini destekleyerek coğrafyamıza yayılmışlardır. Komşularımızın tamamında sorun var. İç savaş ve istikrarsızlık var. Hal böyle olunca bu durumun ülkemize de yansımaması imkansız” dedi.

Milli iradeye de değinen Mehmet Türe “Şu anda ki terörle mücadele tek başına ne bir partinin ne emniyet güçlerinin ne askerin tek başına mücadele edeceği bir durumdadır, ülkenin topyekûn mücadele edeceği bir aşamaya gelmiştir. Çünkü karşımızda artık bir haçlı zihniyeti vardır. Mustafa Kemal’in Samsun’a çıktığındaki gibi milli bir irade ile terör örgütleri ile başa çıkılacaktır. O yüzden söylemlerimiz tamamen siyaset üstüdür ve samimiyete dayanır. Siyaseti bir kenara bırakıp bu ülkeyi bırakacağımız çocukların, geleceğinin garanti altına alınacağı bir süreçten geçiyoruz. Dolayısı ile yerelden genele terörle mücadelede topyekûn hareket edilmeli. Sadece doğudaki ülkelerle değil Avrupa da ki birçok ülke ile de sorunlarımız var. Tabi ki bu sıkıntıları bir parti’ye mahal etmek haksızlık olur. Ama Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız, devletimiz tabi ki sorumludur,  artık karşımızda bir haçlı zihniyeti var. Dolayısı ile bu süreç artık devletimize askerimize destek verme zamanıdır. Tabi ki siyaset yapılacak ama bir taraftan da bu ülkenin parçalanmaması için hamleler yapılmalı.” Şeklinde konuştu.

“PROJELERİMİ ENGELLEMEK İSTEYENLER BUNDAN VAZGEÇSİNLER YOKSA İSİMLERİNİ AÇIKLARIM”

Hizmet üretirken yaşadığı sıkıntılara da değinen Mehmet Türe, projelerinin hayata geçmesini, Anamur’un gelişmesini engellemeye çalışan, engelleyen sivil toplum kuruluşu, kişi ve kişiler olduğunu söyledi. “Siyasetin içinde bu tür şeyler olabiliyor” diyen Türe, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Ne yazık ki siyasi beklenti içine giren, nefsinin esiri olan kişiler yada STK’ların bu tür hareketleri her yerde aşikar. Ancak ben şahsıma ve belediyeye yapılan karalamalara ve yıpratmalara hoşgörüyle bakan ama onurumuzla gururumuzla oynanan bir karalamayı da avukatlarımıza havale eden bir sistem benimsedim. Bunları önlemek mümkün değil. Anamur’un geleceğine, çocuklarımızın geleceğine, projelere engel olmaya çalışan kişi ve kişileri bugüne kadar hiç deşifre etmedim. Ama parantez açarak söylüyorum; insanları telefonla arayarak ‘Tarım ve gıda fuarına katılmayın’ diyen STK’lar, ‘Turizm ve muz festivaline destek vermeyin’ diyen kişiler hafızamızda mevcut. Onları hiçbir zaman deşifre etmedik. Mücadele ederek Anamur’a engel olmalarının önüne geçiyoruz. Ama eğer engel olamayacak bir hale gelirsek, iyi niyetli insanları caydırıp korkuturlarsa festivalde 25 bin kişinin karşısında engel olan kişi, kişiler ve STK’ların ismini açıklarım. Benim ilçemizin geleceği için yapmak istediğim sosyal, kültürel ve fiziki projelere engel olmak isteyenler, kafasından bunu geçirenler, vazgeçsinler. Emeğimiz var, alın terimiz var. Mehmet Türe’nin değil, MHP’nin değil, Anamur Belediyesi ile halka hizmet etmeye çalışan bir ekibiz. Bu zihniyette olanlar varsa bu düşüncelerinden vazgeçsinler, yoksa ben onları isim, adres ve numara vererek vatandaşla paylaşacağım”.

2019′DA ADAY OLMAK İSTİYORUM

Seçim döneminde verdiği sözlerin yüzde 90’ını gerçekleştirmiş bir belediye başkanı olarak 2019’daki seçimlerde yeniden halkın karşısına çıkmak istediğini de açıklayan Başkan Türe, adaylık ile ilgili olarak şunları söyledi: “2028′e kadar Anamur’a hizmet etmeyi arzu ediyorum. Yani 2 dönem daha. Bazılarının ‘uçuk’ dediği, benim ise ‘planlanan’ dediğim, Azıtepe’ye teleferik, Ören-Bozdoğan arasına hafif raylı sistemi yapmak sahil projesini tamamlamak istiyorum.

Son zamanlarda siyasi birtakım gelişmeler, siyasi birtakım oluşumlar mutlaka bizleri de etkiliyor. Kamuoyunda bizi sevenler ve bu görevde kalmamız gerektiğine inanan fakat siyasi bir hamle olarak bizim aday gösterilemeyeceğimiz, aday gösterildiğimiz zaman da salt çoğunlukla yine 2 dönem, 3 dönem belediye başkanı seçilebileceğimizi dile getiren dostlarımız arkadaşlarımız, siyasi görüşleri çok farklı insanları görebilirsiniz. Ne mutlu ki bana, Anamur’da siyasi görüşü ne olursa olsun yüzde 95 insanların sevgisini, güvenini kazanmış bir kişi ve ekip olarak karşınızdayım. Şunun altını çiziyorum; halkı arkasına almayan hiçbir siyasetçi başarılı olamaz. Doğru her zaman kazanır, yanlış şeyler, senaryolar kısa vadede başarılı gözükse de uzun vadede duvara toslar. Onun için dimdik ayaktayım. Engellemeler, karalamalar, kösteklemelere rağmen halkın içine omurgalı bir belediye başkanı olarak başım dik çıkıyorum. Halkımızın iyi gününde, kötü gününde yanındayken bana verdikleri tepkileri ölçtüğüm zaman, ben ödülümü alıyorum. Farklı siyasi görüşteki insanların samimiyetle beni sevdiklerine, güvendiklerine, aday olmam gerektiğini ve belediye başkanı olarak devam etmek gerektiğini söylediklerine şahitlik ediyorum. İşte bu noktada siyaset üstü bir hamleyle inşallah 2019′da yine belediye başkanı adayı olup yine belediye başkanlığı görevini yürütmek isteyen bir zihniyete sahibim. Beni seven arkadaşlarımın sık sık beni Ankara’ya yada başka mevkilerdeki görevlere yakıştırdıkları da oluyor. Ama altını çizerek söylüyorum; bizim sevdamız Anamur. Bizim olmazsa olmazımız Anamur. Bizim dünyamız Anamur. Dolayısıyla hiçbir siyasi beklentiye girmeden haddimizi ve hesabımızı aşmadan Anamur’a hizmet etmenin yollarını arayacağım, sonuna kadar. Her ne şekilde olursa olsun Anamur’a hizmet etme görevini yürütmek istiyorum. Ama bunu yaparken de hiç kimseyi kırmadan, dökmeden halkı karşıma almadan, partime ve teşkilatıma laf söyletmeden göreve devam etmek istiyorum.”

SURİYELİLERİN İHTİYAÇLARI KAMPLARDA KARŞILANMALI

Türe, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Anamur’da Suriyeli sayısının her geçen gün artmasının getireceği olumsuzluklar ile ilgili soruyu yanıtlayan Türe, “Biz daha önce bu konuda net tavrımızı ortaya koyduk. Suriyeliler’in kentimizin sosyal dokusuna zarar verebileceğini, ucuz işgücü oluşturmaları nedeniyle ilçe ekonomisini olumsuz etkileyeceğini belirterek, bu kişilerin onlar için oluşturulan kamplara yerleştirilmesi ve orada ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini söyledik. Bu düşüncemiz değişmedi. Bazı kurumlardan bu konuda bilgi istedik ama alamadık. Konunun belediye ile ilgili kısmını hassasiyetle takip ediyoruz ve müdahale etmemiz gereken bir durum olursa ediyoruz” dedi.

Başkan Mehmet Türe yaptığı açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayarak fikir alışverişinde bulundu.

Program basın mensupları ile aile fotoğrafı çekimi ile son buldu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA