“Hastane binası yetersiz” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Hastane binası yetersiz”


 

Hükümet her fırsatta sağlık hizmetinin kalitesi ile övünürken Mersin Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’nden, Tarsus’taki hastaneler ile ilgili şikayetler üzerine, “Binalar yetersiz” itirafı geldi!

Haber Merkezi

Mersin’in Tarsus ilçesinde Devlet Hastanesi’nin birçok bölümünde yaşanan soğutma probleminin yanı sıra özellikle ameliyathanede vantilatörle ameliyat yapıldığı yönünde iddiaların kamuoyuna yansıması büyük tepkilere neden oldu. Konuyla ilgili Mersin Kamu Hastaneleri Birliği'nden yapılan açıklamada, iddiaların asılsız olduğu ancak binanın yetersiz olduğu belirtildi.  

Birliğin Genel Sekreteri Uzm. Dr. Memnune Çamsarı imzasıyla yayınlanan açıklamada, fiziksel yetersizliğe dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi: “Tarsus Devlet Hastanesi iki hizmet binasında sağlık hizmeti vermektedir. Her iki bina da maalesef fiziksel olarak istenilen konforda sağlık hizmeti sunumunda yetersiz kalmaktadır. Ancak hizmet sunumu devam ettiği sürece teknik ve fiziksel yetersizliklere çözüm bulma noktasında yükümlülüklerimiz bilincindeyiz.

Bu amaçla son iki yıldır Tarsus Devlet Hastanesinin fiziksel olarak yenilenmesi için Sayın Kalkınma Bakanımız ve Sayın Sağlık Bakanımızın destekleriyle Genel Sekreterlik olarak büyük çaba harcadığımızın bilinmesini isteriz.

Zira bu dönemde tüm yoğun bakım üniteleri, acil servis fiziksel ve teknik olarak yenilendi. Hastanenin ıslak zeminlerde ve hastane alt yapısındaki yenileme projeleri ve ihaleleri bitirilerek sözleşme aşamasına getirildi. Temmuz sonu Ağustos başında tadilatlar başlayacak. 2016 sonu 2017 yılı başında servis ve polikliniklerin klima sistemleri VRF sistemleri ile yenilendi.

Ameliyathane hijyenik klima sisteminin komple yenilenmesi üzerine proje yapıldı ihale hazırlıkları yapılmaktadır. Binanın eski olmasından dolayı teknik zorluklar bu projelerin hayata geçirilmesinde hız kısıtlayıcı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Yine de zaman zaman sistemlerde oluşan aksamalara hızlı bir şekilde müdahale edilmektedir. Buna rağmen münferit bazı durumlar oluşmaktadır. Ameliyathanede gün içerisinde mevcut hijyenik klimaların yetersiz kalması  zaman zaman nem oranları ve sıcaklık artışlarına sebep olmaktadır.

Bu da kamu oyunda klimaların çalışmadığı, gerek çalışanların gerekse hastaların riske atıldığı şeklinde yanlış bilgilendirmelere sebep olmaktadır. Ameliyathane, yoğun bakım üniteleri veya servislerde klima sistemleri çalışmaktadır.

Sadece ameliyathanede teknik ve fiziksel olarak klima sisteminde havaların aşırı ısınmasından ve sistemin eski olmasından kaynaklı sıkıntılar yaşanmakta, ancak bu sıkıntılara alt yapının elverdiği ölçüde müdahale edilerek hastalarımız ve çalışanlarımızın bundan olumsuz etkilenmesinin önüne geçilmektedir.

En kısa sürede ameliyathane klimaları yenilenerek bu gibi sorunların yaşanmaması sağlanacaktır. Bunun ile ilgili hazırlıklarımız tamamlanmak üzeredir. Bu esnada hastalarımızın güvenliği ve sağlığını riske atacak hiç bir duruma izin verilmeyeceğinin de bilgisini vermek isteriz” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA