İnşaat ruhsatında rekor Erdemli’de | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İnşaat ruhsatında rekor Erdemli’de


 

Erdemli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Haziran 2017 verilerine göre Mersin Bölgesinde en çok inşaat ruhsatı verilen ilçe Erdemli oldu. Yapılan açıklamada büyümenin planlı olduğu ve Erdemli’nin niteliğini arttırdığı ifade edildi.

Özelikle de imar yasasındaki değişiklik öncesinde çok sayıda inşaat ruhsatı başvurusunda bulunulduğu öğrenildi. Erdemli Belediyesi İmar Müdürlüğünden yapılan açıklamada gelen başvuruların mesai mevhumu gözetilmeksizin çalışılarak karşılandığı, tamamının süre bitmeden onaylandığı kaydedildi. Son 4 yılda düzenli olarak bir artışın olduğu belirtilen açıklamada bu artışın belediyenin büyüme planları dâhilinde olduğuna dikkat çekildi. 1 Ocak ve 30 Haziran 2017 tarihleri arasında Erdemli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce 512 adet inşaat ruhsatının onaylandığı, bu rakamın Mersin ilçelerinde en yüksek rakam olduğu kaydedildi.

Özelikle de Büyükşehir yasası sonrasında sınırların ve nüfusun en çok artış gösterdiği ilçe olan Erdemli’de, kapatılarak mahalleye dönüşen ve belediyeye bağlanan köy ve belde sayısında da en büyük ilçenin oransal olarak Erdemli olduğuna vurgu yapıldı. Büyümenin planlı yapıldığına özellikle dikkat çekilen açıklamada “bu kadar büyük bir büyüme karşısında belediyemizin gerekli altyapısının zamanında alınan tedbirlerce bugün herhangi bir bocalama yaşamadık. Mersin’in 3. Büyük ilçe belediyesi konumundayız. Bu bağlamda artan yüzölçümü ve nüfus inşaat ruhsatlarındaki artışla doğru orantılıdır. Belediyemizin bu yükü kaldırabilecek kapasitesi büyükşehir yasası öncesinde geleceğin görülmesiyle arttırılmıştı. Şimdi bu öngörü neticesinde hiçbir sorun yaşamadan bu ihtiyacı fazlasıyla karşılıyoruz. Bu bir ihtiyaçtır. Bu anlamda Mersin’in en başarılı belediyesi olduk. Bizlere destek olan başta belediye başkanımız Sayın Mükerrem Tollu’ya, başkan yardımcılarımıza ve fedakârca çalışan mesai arkadaşlarımıza teşekkür ederiz” denildi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA