Adalet Nöbeti 17. gününde sürüyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Adalet Nöbeti 17. gününde sürüyor


 

Mersin’de Adalet Nöbeti eyleminde konuşan CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, işlerine geri iade talebi ile açlık grevinde olan Gülmen ve Özakça’nın durumunun kötüleştiğine dikkat çekip, “Devlet olmanın ilkesi yurttaşını öldürmek değil yaşatmaktır. Devlet geleneğimizde insan yaşar ki devlet yaşasın an

Haber Merkezi

CHP Mersin İl Başkanlığı’nın, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet Yürüyüşü’ne destek vermek için düzenlediği “Adalet Nöbeti” 17’inci gününde, CHP Erdemli İlçe Örgütü’nün inisiyatifinde Kıbrıs Gençlik Anıtı önünde devam etti. Emek ve Demokrasi Platformunun da en başından beridir desteklediği eylemde akşam saatlerinde toplanan vatandaşlar, adalet bekleyişini sürdürdü. Nöbet Eyleminin açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, 9 Temmuz 2017 tarihinde İstanbul Maltepe’de gerçekleştirilecek büyük Adalet Mitingi’ne katılım çağrısı yaptı. Konuşmasının büyük bir bölümünde AKP Hükümeti’ni ve MHP’yi eleştiren Özyiğit, karşılaştıkları hukuksuzluklara karşı eylemlerini kararlılıkla sürdürecekleri mesajı verdi. 

“SEMİH VE NURİYE’NİN ÖLÜMÜNE SEYİRCİ KALIYORLAR”

AKP Hükümetinin, işine geri dönme talebi ile 120 gündür cezaevi koşullarında açlık grevi eylemi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yı ölüme terk ettiğini söyleyen Özyiğit, “Hükümet ve devlet olmanın, temel unsurlarından ilki, vatandaşını öldürmek değil, yaşatmaktır. Devlet geleneğimizde, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” bir şiar, bir öğreti ve bir öğüt olarak kabul edilmiştir. Devletleşen, devlet partisi haline gelen, kendi iktidarını kuran Akp’nin yerine, anti emperyalist, anti şövanist, anti faşist, yurtta ve dünyada barış diyen, özgürlükçü demokrasiyi, adaleti, çağdaşlaşmayı önceleyen, liyâkâtı esas alan, laik eğitim sistemini benimseyen, toplumsal bakabilen, demokrasiyi tüm kurum ve kurallarıyla işleten, bir parti, iktidar olsaydı, ülkemizde yaşanan bunca olay gündeme dahi gelmez, insanlar güvenli, huzurlu ve mutlu şekilde yaşamlarına devam ederlerdi” dedi. 

“YÖNETEMİYORLAR, YÖNETEMEYECEKLER”

80 milyonluk Türkiye’nin Bursa kadar yüz ölçümüne sahip, 350 bin nüfuslu, monarşi ile yönetilen KATAR’a mahkum olduğuna vurgulayan Abdullah Özyiğit, “Üretimden uzak, ranta dayalı, ekonomik politikaların sonucu, ülkemizde ekonomik kriz en üst boyuta gelmiştir. Çalışan, emeğe dayalı üretim içerisinde bulunan esnaf, işveren, çiftçi, köylü, toplumun her kesimi ve emeklilerimiz ciddi bir ekonomik sıkıntı ve ülke de ekonomik krizin içerisindedir. Bugün piyasalara, devlet garantili, 180 milyar para sürülerek, büyük iflaslar önlenmiştir. Sözüm ona, ülkede iflaslar yaşanmamaktadır. Bu, şu demektir değerli arkadaşlarım, geçici bir süre iflaslar önlenmiştir” şeklinde konuştu.

“AKP VE MHP HALKI KANDIRDI”

AKP Hükümetinin MHP ile birlikte referandum sürecinde halkı kandırdığını ifade eden Özyiğit, “Referandum sürecinde AKP-MHP koalisyonunun gündeminde, terör ve terör saldırılarının biteceğini, artık şehitlerin gelmeyeceğini, terör olaylarının tamamen biteceğini ifade ediyorlardı. Gün geçmiyor ki ülkenin, anaların yüreğine ateş düşmesin. Yoksul, gariban ailelerin çocukları şehit olmasın. Son bir ayda kentimizde dört, son bir haftada ise Ülkemizde yirmi sekiz şehit verdik. Terör can almaya devam ediyor. Tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına ve ülkemize başsağlığı diliyorum. Terörü ve terörizmi lanetliyor, terörün bitmesi için de yürüyoruz. Ne yazık ki Herkes İçin Adalet Yürüyüşüne katılan ve destek olanları, terör örgütleriyle yan yana getirenler, getirmek isteyenler, bu ülkede çadır kurup, adaleti sınır kapılarına, terör örgütlerinin ayaklarına götürüp, mahkemeler kurarak, dünyanın hiçbir yerinde görülmeyecek şekilde, teröristleri aklayarak, terörü meşrulaştırdılar. Akp’nin görevlendirdiği, devlet yetkilileri, Oslo’da, teröristlerle pazarlıklar yaparak, devletin, güvenlik politikalarını zafiyete uğratıp siyasi rant elde ettiler. Adeta, Doğu ve Güney Doğu illerimizde; savaş hali hüküm sürerek, vatandaşlarımız, can ve mal kaybı yaşayarak, göçe zorlandılar” diye konuştu.

“MALTEPE MEYDANINA AKIN EDECEĞİZ”

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun toplumun her kesiminin katılımına açık, barışçıl bir eylem başlattığını ifade eden Özyiğit, “Dünyanın en büyük eylemi olarak kabul edilen “Adalet Yürüyüşü” tek yürek, tek söz, tek beden, tek inançla devam ediyor. Buradan herkese soruyorum, bu ülkede, “Adalet Mülkün Temeli”mi dir? Bu ülkede yargı bağımsız mıdır? Bu ülkede yargının adaleti var mıdır? Bu ülke de, mal, can, hukuk, yargı güvenliği var mıdır? 9 Temmuz Pazar gününe kadar 432 km’lik yürüyüşümüz İstanbul Maltepe’de düzenlenen tarihi adalet buluşması mitingi ile son bulacaktır. Bu yürüyüşte atılan her adım adalete, demokrasiye, barışa, kardeşliğe, temel hak ve özgürlüğe atılmaktadır. Bu adımların hedefi tam bağımsız, özgür, demokratik, laik, çağdaş bir Türkiye’yi yeniden inşa etmek içindir.Dün olduğu gibi bugün ve yarın da hukuku üstün kılmak, demokrasiyi yaşam biçimi haline getirmek, sosyal hukuk, parlamenter, demokratik sistemi oluşturmak için mücadelemiz devam edecektir. Tek yola sığmayan adalet yürüyüşümüz, adaleti yüceltmek, güçlendirmek, yaşam biçimi haline getirmek için, dünya görüşü ne olursa olsun tüm vatandaşlarımızın asli ve temel görevi olmalıdır Son haftaya girdiğimiz adalet yürüyüşümüze Mersin’de yaşayan yüreği, inancı, adalet duygusu taşıyan her bireyle birlikte 16 Nisan kardeşliğinin devamı olarak 8 Temmuz Cumartesi günü otobüslerle bu tarihi adalet buluşmasına el ele, omuz omuza, adalete olan inancımızla birlikte katılacağız. Ve Maltepe Meydanında, demokrasiye, adalete, hak ve özgürlüklere olan umudumuzu haykıracağız. O meydanda barış ve kardeşlik için de, farklılıklarımızı bir kenara atarak, birlik, bütünlük, güven ve mutlu şekilde yaşamayı inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HALK İÇİN SERBEST KÜRSÜ

CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit’in ardından, Adalet Nöbetine katılan CHP Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Ethem Güzel, yürüyüşte yaşadıklarını vatandaşlarla paylaştı. Güzel’in konuşmalarının ardından Nöbet eylemine katılan vatandaşlar için serbest kürsü açıldı. Serbest kürsü konuşmalarının ardından, şehitler onuruna durulan saygı duruşunun ardından nöbet eylemi sona erdi.

KADINLAR KILIÇDAROĞLU’NA BATTENİYE ÖRÜYOR

Adalet Nöbetine katılan bazı kadınlar Maltepe Cezaevine götürülmek üzere ilmik ilmik battaniye örüyor. Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan tarafından ‘Adım Adım Adaleti Örüyoruz” sloganıyla başlatılan örme eylemine katılan yaklaşık 5 kadın, ördükleri örgüleri birleştirip 20 gündür Adalet Yürüyüşü’nde olan Kemal Kılıçdaroğlu’na hediye edecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA