CHP Mezitli İlçe Başkanı Gök: Adaletsizliğe ve hukuksuzluğa ‘dur’ diyeceğiz! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP Mezitli İlçe Başkanı Gök: Adaletsizliğe ve hukuksuzluğa ‘dur’ diyeceğiz!


 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun başlattığı adalet yürüyüşüne, destek için Mersin’de başlayan Adalet Nöbeti büyüyor. Nöbete son olarak HDP İl Başkanlığı yönetimi de katılarak destek verdi.

Mehmet Nabi Batuk

CHP Mersin İl Başkanlığı’nın, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet Yürüyüşü’ne destek vermek için düzenlediği “Adalet Nöbeti”, CHP Mezitli İlçe Örgütü’nün inisiyatifinde 15’inci gününde Kıbrıs Gençlik Anıtı önünde sürdü. Emek ve Demokrasi Platformunun da en başından beridir desteklediği eyleme, son olarak Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü de katılarak destek verdi. İl Örgütü adına eyleme katılan İl Eş Başkanı Mirze Mehmet Söylemez, bütün illerden insanların Adalet Yürüyüşü’ne destek vermesi gerektiğini vurguladı. 

“ADALETSİZ DÜZENE HEP BİRLİKTE ‘DUR’ DİYECEĞİZ”

Mersin’de 15’inci gününe giren adalet nöbetinin açılış konuşmasını yapan CHP Mezitli İlçe Başkanı Gökhan Gök, Adalet Yürüyüşü’nün tamamlanacağı İstanbul Maltepe’de, Mersin Örgütü olarak CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu karşılayacaklarını söyledi. Mersin’deki tüm siyasi partilere ve sivil toplum örgütlerine 9 Temmuz 2017 tarihinde Maltepe’de gerçekleştirilecek Adalet Mitingine katılım çağrısı yapan Gök, Mersin’den, 8 Temmuz 2017 tarihinde otobüslerle İstanbul’a hareket edeceklerini söyledi. Gök, “Genel Başkanımıza sonuna kadar destek olacağız. Adaleti tekrar sağlayacağız. Türkiye’de adaletsiz düzene, AKP’nin şu an ki hukuksuzluğuna ‘dur’ diyeceğiz. Bunu da hep birlikte, hep beraber başaracağız. Herkesin katılımı çok önemlidir. Tüm kurumlarımızdan destek bekliyoruz” diye konuştu. 

“GÜLMEN VE ÖZAKÇA’YA SELAM OLSUN!”

HDP Mersin İl Başkanı Mirze Mehmet Söylemez ise sözlerine, işlerine iade talebiyle başlattıkları açlık grevi eylemi 118’inci gününe giren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yı anarak konuşmasına başladı. Söylemez, “OHAL ve KHK ile insanları işinden, ekmeğinden eden, insanları mesleklerinden ihraç eden anlayışı buradan lanetliyorum. Bunu protesto eden 2 güzel insan yaklaşık 120 gündür açlık grevinde. Semih ve Nuriye’yi buradan saygıyla selamlıyorum.  Haksız yere ihraç edilen bu arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılıp işlerine dönmelerini istiyoruz. Bu hem insani, hem ahlaki bir durumdur. Bunun acilen gerçekleşmesi gerekiyor” diye konuştu.

“BARIŞ İSTEMEK SUÇ İSE BU SUÇU İŞLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Söylemez, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet Yürüyüşü’nün sadece Enis Berberoğlu’na özgürlük talebiyle yapılmadığını ve Türkiye’de yaşanan hukuksuzluklara bir tepki niteliği taşıdığını aktardı. Yürüyüşü takdirle karşıladıklarını ve destekleyeceklerini ifade eden Söylemez, adalet anlayışının Türkiye’de tükenmediğine inandıklarını ifade etti. HDP İl Başkanı Söylemez, şöyle konuştu: “Sivas Madımak yanarken insanlık bitmişti, adalet zaten yoktu. Bu ülkede 17 bin 500 faili meçhul cinayet yaşanırken adalet yoktu. Amed’in Sur ilçesi yerle bir edilirken, tarihi doku tamamen yerle bir edilirken yine yoktu. Bu nedenle adalet adına yürüyen herkesi saygıyla karşılıyoruz. Ülkeyi kutuplaştıran, ikiye bölen anlayışın demokratik bir ülkede olmaması gerekiyor. Bir araya gelmememiz, omuz omuza vermemiz gerekiyor. Sadece Ankara’dan İstanbul’a değil.  Bu yürüyüşün İstanbul’dan Bursa’ya, Bursa’dan İzmir’e, İzmir’den Antalya, Mersin, Adana’ya ve oradan da Amed’e gitmesi gerekiyor. Bu yürüyüşün bu şekilde sürmesi halinde demokratik, özgür bir ülkenin yaşam bulacağını düşünüyoruz. Cezaevlerindeki eş genel başkanlarımız ve milletvekillerimizin bir an önce adalet önünde adilce yargılanmaları ve serbest bırakılmaları gerekiyor. Sadece düşüncesini ifade eden, barışı savunan akademisyenlerin işten atılması değil, ödüllendirilmesi gerekiyor. Bu ülkede barışı istemek suç olmuşsa varsın olsun, hepimiz suç işleyelim” diye konuştu.

ÖRGÜCÜ EYLEMCİLER SON ÖRGÜLERİNİ ÖRÜYOR

Adalet Nöbeti eylemi, daha sonra CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü’ne katılan ve geçtiğimiz gün kente dönen CHP Mersin İl Kadın Kolları Pakize Güler, Avukat Şerife Yıldız Arıcı ve Tarsus ÇEKSAM Başkanı Av. Semra Kabasakal yürüyüş sırasında yaşadıklarını anlattıkları konuşmaları ile sürdü. Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ful Uğurhan’ın “Adaleti adım adım örüyoruz” sloganıyla başlattığı örgü örme eylemi de devam etti. Yaptıkları örgülerden Adalet yazılı bir pankart hazırlayacaklarını belirten Dr. Ful Uğurhan, bu pankartla Adalet Mitingi’ne katılacaklarını da dile getirdi. Mersin’deki Adalet Nöbeti’nin 15’inci günü şehitler adına durulan 1 dakikalık saygı duruşu ile sona erdi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA