Anamur’daki orman yangını kontrol altına alındı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Anamur’daki orman yangını kontrol altına alındı


 

Mersin’in Anamur ilçesi Yukarı Kükür Mahallesi mevkinde 1 Temmuz Cumartesi sabahı çıkan orman yangını dün sabah kontrol altına alındı. Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, yangın bölgesinde soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Orman Bölge Müdürü Yılmaz, orman yangınındaki son duruma ilişkin İHA muhabirine açıklama yaptı. Yılmaz, Yukarı Kükür Mahallesi mevkinde cumartesi gününden bu yana yoğun şekilde devam eden çabalar sonunda yangını kontrol altına aldıklarını belirtti. Dün tek bir bölgede devam eden yangını, akşam saatlerinde etrafını çevirerek kontrol altına aldıklarını bildiren Yılmaz, “Yangın kontrol altında. Etrafını çevirdik ama soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Herhangi bir sıkıntımız yok. Şu anda ekiplerimiz görev başında, çalışıyoruz. 24 saat nöbete devam ediyoruz” dedi.

Sabah son olarak bölgede helikopterle bir keşif uçuşu yaptığını ve yangın bölgesini havadan denetlediğini dile getiren Yılmaz, yangında ne kadar ormanlık alanın zarar gördüğüne ilişkin ölçümlerinin devam ettiğini kaydetti. Yılmaz, “Ancak, ilk belirlemelere göre 200 hektar civarında kızılçam ormanı yangında zarar gördü. Şu anda bölgede hasar tespitlerine başladık” diye konuştu.

Yılmaz, yangının çıkış nedeni konusunda jandarma ekiplerinin çalışmalarının da devam ettiğini sözlerine ekledi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA