Mersin’deki Adalet Nöbetinde, Madımak Katliamı unutulmadı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’deki Adalet Nöbetinde, Madımak Katliamı unutulmadı


 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun adalet yürüyüşüne destek için Mersin’de başlayan adalet nöbeti eyleminin 17’inci gününde, 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta katledilen aydın, yazar ve sanatçılar anıldı.

Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet Yürüyüşü’ne destek vermek amacıyla başlattığı Mersin Emek ve Demokrasi Platformu’nun da desteklediği Adalet Nöbeti eylemi, CHP Yenişehir İlçe Başkanlığı’nın inisiyatifinde 17’nci gününde de sürdü. Akşam saatlerinde Pozcu’da yer alan Gençlik Anıtı önünde yapılan eyleme, KESK bileşeni sendikalar ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Mersin Şubesi üyeleri de destek verdi. Nöbette ayrıca Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyeleri, 2 Temmuz Sivas katliamının yıldönümü nedeniyle alana ‘Sivas İçin Adalet’ yazılı bir pankart ve “Hak, Hukuk, Adalet”, “Sivas için adalet”, “Sivas’ın ateşi sönmeyecek” sloganları eşliğinde girdi.

“KAFASI KÜFLÜ İNSANLAR YOLUMUZA DIŞKI DÖKÜYOR”

Adalet Nöbeti’nin açılış konuşmasını yapan CHP Yenişehir İlçe Başkanı Hüseyin Özveren, Mersin Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin adalet nöbetini gerçekleştirdikleri Özgecan Aslan Meydanı’nı başka bir etkinliğe vermesine tepki gösterdi. Eyleme katılımın azlığını da eleştiren Özveren “Memlekette adalet yok. Bunu söylemek suç mu bilmem. Bir araya gelince hep bunu söyleriz, memlekette adalet yok deriz ama bakıyorum burada kimse yok. ‘CHP niye sokağa çıkmıyor, sosyal demokratlar niye sokağa çıkmıyor?’ diyenler bugün yok. 69 yaşında genel başkanımız yürüyor. Kafası küflü insanlar yolumuza dışkı döküyor. Düzey bu kadar düştü ama ne yaparlarsa yapsınlar gemi yükünü aldı. Mustafa Kemal’in yolundan dönmeyeceğiz. Türkiye’nin en aydın ilçesi, referandumda yüzde 78 hayır oyu çıkmış bu ilçeden bu kadar az insanin çıkması demokrasiye, aydınlara hakarettir. İnanıyorum ki bu korkular aşılacak ve genel başkanımızı milyonlarca insan karşılayacak” diye konuştu.

“MADIMAK AYDINLATMADIKÇA HER ŞEY KARANLIKTA KALACAK

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Mersin Şube Yönetim Kurulu üyesi Bülent Ufuk Ateş ise, Alevi vatandaşların yobazlığa karşı bilimi, karanlığa karşı aydınlığı, ümmet birliğine karşı eşitliğe karşı sergilediği duruş nedeniyle tarih boyunca haksızlığa, katliamlara, asimilasyonlara uğradığını ifade etti. Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te gerçekleşen katliamın, Cumhuriyet döneminin en büyük katliamlarından biri olduğunun altını çizen Ateş, “Madımak katliamı aydınlatmadığı sürece bu ülkede her şey karanlıkta kalacak. Bunun hesabını soracak olan bizleriz. Bugün de tüm ilericilerle, aydınlanmacılarla omuz omuza yürüyeceğiz.   Aleviler tüm ilericilerle yoldaşlığını geliştirmelidir. Adalet yürüyüşü bunun zeminidir. Eşitlik, özgürlük, barış talepleri adalet diye dillendiriliyor artık.  Bu topraklar yine canlanacak. Yılgınlığa yer yok. Yolun başındayız. Umut ve askla yazılan destanları yeniden yazacağız” diye konuştu.

“OHAL SİVİL DARBEYE DÖNÜŞTÜ” 

KESK adına söz alan Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu ise, “Türkiye’nin dört bir yanında adalet nöbetine sahip çıktık ve destekledik. Adalet Yürüyüşü, artık bir siyasi parti yürüyüşü olmaktan çıkmış, bir ülkenin adalet talebine dönüşmüştür. Siyaset tarihinin en saçma sapan sorusu ‘adalet yürüyüşü niye yapılıyor’ sorusudur.  Yakın tarihimizde adalet yerini buldu diyebileceğimiz tek bir olay yok.  Bugün en yerli yerinde iş adalet talebiyle sokağa çıkmaktır ve bugün gerçekleşti.  Adalet herkesin ortak talebine dönüştü. Çünkü 15 Temmuz askeri faşist darbe girişimi aydınlatılamadı, 20 Temmuz’da ilan OHAL sivil bir darbeye dönüştü” şeklinde konuştu.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA